Att tänka på vid flyttstädning

När du väl har hittat din nya lägenhet, lokal eller hus så är det flyttdags. Ett stort steg i den processen är flyttstädningen. Precis som vanlig städning kan det vara lite jobbigt men slutresultatet att titta på en helt tom lägenhet som senaste åren varit ditt hem, kan väcka extrem nostalgi.

Att ta in hjälp

Att flytta blir lätt extremt hektiskt, att ta in professionell städhjälp kan vara en värdefull paus i kaoset och ge dig en mindre sak atttänka på. bäbis flyttstädarDå blir det enda man behöver göra en snabb genomgång av lägenheten efter de gjort sitt jobb för att säkerställa att allting är i gott skick. I slutändan är det du som är ansvarig för att lägenheten är flyttstädad och klar för nästa person som skall kalla den sitt hem.

Hitta rätt företag

Valet av städfirma för din flyttstädning kan vara svår, oftast är alternativen många och då det kan krävas många telefonsamtal för att få priser från alla företag försvinner snabbt tidsbesparingen. Bästa lösningen brukar då vara att använda en tjänst som kan hjälpa dig med ditt val av flyttstädningsleverantör. Tjänsteauktionerna låter företagen bjuda på dig som kund vilket snabbt ger dig de bästa priserna att välja mellan.

Viktiga punkter

Vad behöver man tänka på om man väljer att göra det själv? Många uthyrare brukar ha en checklista man kan utgå ifrån för att inte missa något men om det inte finns följer här en grundläggande genomgång.Den mesta av städningen är vanliga självklarheter. Saker som man gör normalt sett, kanske bara lite extra noga. Förutom alla dom sakerna så tillkommer steg som man normalt sett kanske inte tänker på, skrymslen som i vardagen gömmer sig.Torka alla ytor du ser som kan samla damm eller på annat sätt kan smutsas ner. Detta involverar bland annat:

  • Golvlister
  • Dörrfoder
  • Garderober
  • Skåp
  • Väggkontakter
  • Strömbrytare
  • Dörrar och handtag.
  • Tak och lampor

I köket och på toaletten skall alla vattenlås och golvbrunnar rengöras, glöm inte heller att rengöra exponerade rör. Toalettstolen skall även rengöras noggrant, glöm inte gömda ytor som man normalt sett inte ser.Kranar och avlopp i både kök och badrum kalkas vid behov.