Ställ inför visningen

När mäklaren slagit upp portarna inför visning är det vanligtvis många potentiella köpare som står förväntansfulla vid dörren. Då gäller det att bostaden visas i sin bästa dager för att locka så många som möjligt. Här kommer några snabba tips på hur du kan göra din bostad ännu mer lockande.

visning_172903886Rensa

Det första som bör göras innan en visning är att rensa. Plocka bort onödiga prylar som ligger framme och skapa en luftig och fräsch miljö. Se även till att bostaden är ordentligt städad, något du kan läsa mer om här. Se också till att bostaden doftar gott. Placera gärna ut några doftljus eller doftpåsar som skapar en god lukt. Dålig lukt kan göra att många potentiella köpare backar.

Möblera om

I många fall kan det bli ett lyft inför visningen att man möblerar om, eller tar bort vissa möbler. Det gäller att skapa ett hem som lockar många vilket man via möbleringen gör genom att skapa luft och rymd. Har ni någon del i bostaden som är svårmöblerad är det bra att visa förslag här på hur man kan möblera. Har man exempelvis inget sällskapsrum på övervåningen men en rymlig hall, kan man visa hur man kan möblera hallen så att den även passar som sällskapsrum för barnen. Känns detta svårt finns det många bra tips online att ta hjälp ifrån.

Småfix

Det sista man bör kolla innan visningen är att allt i bostaden fungerar. Byt den trasiga glödlampan, se till att kranen inte droppar eller att avloppet i duschen inte är tätt. Genom att se till att allt fungerar ges ett mycket bättre första intryck.