Om man inte kommer överens

shutterstock_301355570

Konflikter och tvister mellan köpare och säljare kan lätt uppstå i samband med en bostadsförsäljning. Många gånger så beror det på missförstånd eller att man förutsätter något som sedan inte visar sig stämma. Det finns många saker man kan göra för att förebygga eventuella konflikter. Det handlar framför allt om att arbeta med en duktig mäklare.

En bra mäklare hjälper både säljaren och köparen genom att agera som en objektiv medlare. Det betyder dock inte att det alltid är fastighetsmäklaren man ska vända sig till om en konflikt skulle uppstå. I slutändan beror det även på hur långt köp- och säljprocessen har fortgått. I många fall så är en bostadsjurist det bästa alternativet. Skillnaden mellan att låta mäklaren hantera konflikten jämfört med att anlita en bostadsjurist är att mäklaren vill att de båda parterna ska komma överens så fort som möjligt. Har du en bostadsjurist på din sida, så agerar denne för att ta tillvara på just dina intressen i affären.

En bostadsjurist kan även hjälpa de bägge parterna komma överens med varandra snabbare och utan att ta konflikten till en domstol. Ibland är det dock inte möjligt att komma till en förlikning och man blir då tvungen att nästa steg i rättsprocessen. Det är lätt att förstå varför många upplever detta som jobbigt, men med en bostadsjurist eller advokat kan man lättare ta sig igenom konflikten och lösa allt på ett bra sätt. Det är inte bara när det blir problem mellan säljare och köpare som en bostadsjurist är bra att kontakta. Skulle du exempelvis hitta dolda fel efter att ha bott i lägenheten ett tag, så kan en duktig jurist hjälpa dig hitta en lösning. Bostadskonflikter kan komma i många olika former. Det är viktigt att veta att man alltid kan hitta professionell hjälp som kan ta dig igenom bekymret.