Flyttstädningen

cleaning_318813965 När man ska lämna sitt gamla hem är det oftast någon som ska flytta in i det efter dig, vare sig man hyrt en lägenhet eller säljer sitt hus. I hyreskontrakt står det alltid att de som flyttar måste städa ur bostaden helt, och samma regler brukar gälla i köpes kontrakt. 

Den enklaste och snabbaste vägen är så klart att boka hemstädning. Städarna kommer på utsatt tid och går igenom varje skrymsle och vrå medan du kan lugnt förbereda inflyttningen i ditt nästa hem. Flytta alla kartonger och se till att bostaden är helt tom innan det är dags för städarna att dyka upp. Annars kanske man smutsa ned medan i efterhand när man ska rensa ut de sista sakerna. Man vill inte betala några tusenlappar för städningen och sedan tvingas städa lite själv också.

För att veta vad som ska städas är det bra att komma överens om en checklista på vad som ska städas. Städfirmor har oftast egna listor på vad de städar för en viss summa. Behöver man hjälp med ytterligare saker får man lägga till detta och förhandla om priset. Fönsterputsning brukar exempelvis vara en tjänst som man beställer separat. Detsamma gäller tvättning.

Väljer man att städa själv behöver man också följa en checklista för att vara säker på att man städar allt. Det tar flera dagar att städa ut en hel bostad själv, såvida man inte bor väldigt litet. Fråga gärna om hjälp av släkt och vänner. Man kanske måste muta dem med en pizza och några läsk, men det är helt klart värt eftersom det drar ned flera timmar på städningen.