Bra mäklare i Uppsala

design

Är man i färd med att köpa bostad i eller omkring Uppsala kan det vara bra att ha lite koll på vilka fastighetsmäklare som finns tillgängliga i staden. Och framför allt om man är på väg att sälja sin bostad är ju val av mäklare extra viktigt, eftersom man ju gärna vill sälja sin bostad till ett så bra pris som möjligt, samtidigt som mäklaren inte ska ta en alltför stor del av kakan.Som vanligt finns alla de stora rikstäckande mäklarna som Svensk Fastighetsförmedling, Fastighetsbyrån samt Länsförsäkringar Fastighetsförmedling även i Uppsala. Samtliga dessa mäklarbyråer har ofta erfarna anställda och bred kompetens vad gäller försäljning av bostäder. Fastighetsbyrån är ju som bekant Swedbanks egen mäklarbyrå, vilket kanske kan vara en fördel ifall man är i behov av lån till sin bostad.Utöver dessa tre giganter, om man får använda det uttrycket, finns även en rad mindre aktörer som exempelvis Husman Hagberg, Bjurfors, Mäklarringen, Widerlöv & Co samt Notar.  Dessa mäklare får höga betyg vid en sökning på Google av de kunder som valt att recensera byrån där. Om man vill hitta en bra mäklare i Uppsala kan man alltså söka på orden “mäklare Uppsala” på Google och på så vis hitta mängder av mäklare att välja mellan. Tyvärr säger sökresultaten inte vilka mäklare som har bästa villkor eller de bästa priserna. För att få reda på det måste man kontakta mäklarna och jämföra. De mindre mäklarna har svårt att hävda sig på Googlesökningar vilket i och för sig är en nackdel för oss som vill sälja en bostad. Vi kan idag rekommendera en mäklare i Uppsala  som har mycket fin service: ROI Fastighetsmäkleri. ROI Fastighetsmäkleri AB hittar du på Torngatan 44 i Uppsala.När man letar efter en bra mäklare i Uppsala kan man förutom ovanstående även ha en del annat i åtanke, framför allt kanske detta gäller för den som ska sälja en bostad, eftersom det är säljaren som faktiskt köper en tjänst av mäklaren, det gör ju faktiskt inte köparen. Ett bra tips är givetvis att titta på vad de sålt innan, har köpare fått det de begärt från början, och även så klart, vad tar de i arvode för att sälja en bostad. Har man mycket lån på sin bostad är detta av högsta vikt så inte bostadsförsäljningen blir till en förlustaffär på grund av ett alltför högt mäklararvode.Ett annat bra tips är att inte heller vara alltför rädd för att förhandla om arvodet, det är ju faktiskt du som kund som sitter på mäklarens eventuella förtjänst.Ska man köpa en bostadsrätt eller hus finns det fem viktiga saker att tänka på:

  1. Priset – vad det än är listad som, kommer boendet att bli upp till 50 % dyrare med budgivning. Detta gäller speciellt i stora städer.
  2. Var iskall – börja inte fantisera in dina möbler och ditt liv innan visningen ens är klar. På detta sätt lockas många att bjuda på lägenheter som kanske ligger utanför ens tänkta budget.
  3. Undersök föreningen – se över föreningen som säljer. Gör en grundlig undersökning av föreningens ekonomiska tillstånd och rykte så kommer inga överraskningar senare.
  4. Känsla – det handlar faktiskt lite om att gå på känsla. Ibland bara måste man gå över sitt eget maxtak för man hittat det perfekta hemmet. Lite på sådana känslor. Samtidigt våga gå ifrån något som verkar perfekt om du får onda aningar. Din magkänsla kan vara bättre än en expert.
  5. Lev i hemmet – när köpet har gått igenom och boendet är ditt, glöm allt räknande och vad budget heter. Nu handlar det om att leva och bo in i sig i de nya rummen. Fortsätt inte surfa efter lägenheter eller hus när du nyss skaffat en.