Renovera innan försäljning

shutterstock_178879388

Om du vill höja försäljningspriset och locka fler intressenter, behöver du inte byta tak eller sätta in ett nytt värmesystem. 

Enklare renoveringar på 10-50 000 kronor kan höja priset på boendet med över 100 000 kronor. Folk vill egentligen inte behöva renovera sitt nya hem som möjligt. Det är bara en mindre procent som letar efter renoveringsobjekt som de kan lägga tid och kärlek på.

Ett smart sätt att renovera billigt och höja priset är att måla väggarna vita. Vita väggar är som en omålad tavla där besökarna kan se sina liv mycket lättare. De vill se inspiration till sina egna liv, inte veta exakt hur du har levt i huset.

Att anlita någon som gör en homestyling kan också höja priset med uppemot 25 000 kronor. Det är som viktigast inför fotograferingen. En inredare kommer hem till dig och ställer ut möbler och inredningssaker på ett lockande och modern sätt. De som är intresserad ser möblemanget, som ser ut att vara taget ur en inredningskatalog, och får stor inspiration till sitt eget liv i hemmet.

I köket kan man lägga nästan hur mycket pengar som helst. Men välj de billigare och enklare alternativet. Slitet och ålderdomligt kakel kan du enkelt köpa nytt och byta ut. Det är inte så dyrt att köpa kakel heller. Vill du göra en lite större investering kan du byta köksluckorna till moderna, enklare slag.

Badrummet ska kännas nytt och fräscht, även om det inte är sprillans nytt. Skura fogarna rena och måla kaklet om det har en hemsk färg. Ta ut badkaret eller duschkabinen från 80-talet och skaffa ett nytt. Du kan lika gärna köpa duschkabinen på Jula för bara några tusen. Så länge det ser nytt ut, kommer fler att lockas.

Om det gamla parkett golvet har sett bättre dag, kan du hyra in en slipmaskin och slipa golvet. Ta bort alla repor och gammal lack. Lägg på ny lack eller olja och golvet kommer att se ut som det är nylagt. Man kan också anlita någon som gör detta åt en. Är golvet väldigt gammal borde en fackman först inspektera golvet och undersöka om det verkligen håller för en slipning.