Städhjälp i Stockholm

Har man ett stressigt jobb så kan det vara tradigt att lyckas med konststycket att få tiden att räcka till. Det kanske blir mycket övertid, man har en familj att ta hand om i form av barn som ska skjutsas, hjälpas med läxor och så vidare. Vidare ska det lagas mat det ska… You know the drill. Det är svårt att hinna med helt enkelt. Det är i regel något som får bli lidande för att allt annat skall hinnas med. I mitt fall har det alltid varit städningen som fått äran att bli lika regelbunden som den är för unga studentkillar – inte speciellt regelbunden alls.

Jag brukar komma hem efter jobbet och tittade runt i hemmet. Ibland är det nästan lite ångestladdat när man stoppar nyckeln i låset och ska vrida runt. Jag börjar fundera om röra växer när jag inte är där eller om jag faktiskt är blind för stöket så länge det är lite. Det ligger kläder på golvet eftersom jag aldrig kan bestämma mig vad jag ska ha på mig och stressar igenom hela garderoben varje gång. I köket står disken staplad. Eller, om jag faktiskt fått tid att sätta igång diskmaskinen, så kommer ren disk aldrig få se insidan av skåpen. De står där och stirrar på mig och jag dukar direkt från maskinen.

Tro mig då jag säger att jag blev varse om en lösning på min problematik. Städhjälp! Det ska sägas att när jag först blev föreslagen detta så fnös jag och mumlade något om att det bara är överklassmänniskor som sysslar med sådant. Jag är nog lite gammalmodig när det gäller sånt där. Men! Jag fick veta att det idag, 2013 inte är riktigt som mina fördomar sade. Jag blev rekommenderad företaget hemmiljö.se, jag blev överraskad när jag såg priset.Antagligen så är jag lite efter med att ha förstått det här med det som kallas för RUT-avdrag. Rengöring, underhåll och tvätt. Man får alltså göra skatteavdrag på dessa hushållsnära tjänsterna – och skatteavdraget ligger på 50%! Man betalar alltså egentligen bara hälften av vad det egentligen kostar. Om jag ska vara ärlig så är summan jag betalar nu för städning två gånger per månad väldigt rimlig. Jag skulle nästan kunna betala det bara för att slippa ångesten över att jag aldrig tar tag i det där med städningen – men nu får jag ju dessutom städningen inpå – det tackar vi för!