Tips inför visning

En försäljning börjar nästan alltid med en väl genomförd visning och det finns en hel del man kan tänka på och göra för att förhöja intrycket.Selling or buying a houseKom ihåg att visningen kan vara den svåraste delen för många säljare, att ha okända människor som går omkring i huset kan kännas underligt. Just på grund av detta kan det vara bättre om säljaren inte är hemma just under visningen. Men naturligtvis måste de finnas till hands för att svara på eventuella frågor som potentiella köpare kan ha.Här följer ett par korta tips inför visningen:

  1. Köpare börjar sin bedömning redan innan de klivit in i huset, se därför till att gräsmattan är klippt, rabatterna är skötta, gångar och trappor skottade och sandade.
  2. Töm inte bostaden innan visningen om det går att undvika, det kan vara svårare för köpare att se potentialen och säljaren riskerar att få ett lägre pris än de tänkt.
  3. Spela inte musik i huset under visningen, se till att det är tyst och lugnt.
  4. Se till att det är städat och fint på insidan, städfirmor som Flyttstädning Uppsala erbjuder även städning specifikt för visning.
  5. Vädra sovrummet och renbädda sängen, alla gillar ett luftigt och härligt sovrum.
  6. Kök och badrum bedöms oftast väldigt hårt, se till att dessa rum är rena och fräscha.
  7. Fyll inte huset med för många dofter, som från doftljus, rökelser eller liknande, alla gillar inte samma dofter.
  8. Rensa ut utrymmen som vind, källare och garderober, de ska ändå bort i flytten och de ser större ut när de är tomma.

Mäklaren ska ansvara för frågor om visningstider, pris, lån och tillträde, men det är viktigt att säljaren inte bryskt avvisar oanmälda spekulanter. Föreslå att de kan visa dem runt lite snabbt men hänvisa till mäklarna för ytterligare information.